JORDSKOKKESUPPE – 2 VARIATIONER TIL FEST OG HVERDAG

1. JORDSKOKSUPPEN TIL FEST – OG MÅSKE TIL HVERDAG 😊

• 500 g  jordskokker i tern

• 2 skalotteløg

• 1 fed hvidløg

• Olivenolie

• 1 flaske hvidvin

• 5 dl fløde

• 5 dl bouillon

• salt og peber

Skræl jordskokkerne, del dem i tern og læg dem i koldt vand med det samme, så bliver de ikke brune. Hak skalotteløg og hvidløg og svits dem i olivenolie sammen med jordskokkerne under konstant omrøring et par minutter. Hæld hvidvinen på og lad det koge ind til halvdelen. Derefter tilsætte fløde og boullion. Lad det simre endnu nogle minutter inden suppen blendes. Smag til med salt og friskkværnet peber.

 

2. JORDSKOKKESUPPE TIL HVERDAG – OG OGSÅ TIL FEST

• 500 g jordskokker

• 2 store kartofler

• 2 løg

• 1 fed hvidløg

• Olivenolie

• 1 l bouillon

• 1- 2 dl piskefløde

• Salt og peber – evt citronsaft

Skræl jordskokkerne, del dem i tern og læg dem med det samme i koldt vand, så bliver de ikke brune.  Skræl kartofler og del i tern. Hak løgene og hvidløg og svits dem i olivenolie sammen med jordskokker og kartofler under konstant omrøring et par minutter. Hæld bouillon ved og lad det simre i 15 minutter. Suppen blendes. Derefter tilsættes fløde og smag til med salt og friskkværnet peber og evt citronsaft.

 

Toppings – der er et utal muligheder, men lidt forslag:

♥ Stegt bacon crunch, ristede syrlige æbletern og timian

♥ Jordskokkechips, svampe og timian                                   (Vejledning til hjemmelavede jordskokkechips nederst på denne side)

♥ Stegt chorizo og purløg

♥ Ristede kammusling

♥ Sprød parmaskinke og porrer

♥ Torskefilet – rulles, lægges i et ovnfast fad på bagepapir. Sættes i ovnen ved 175 g i 15 min. Lægges midt i den dybe tallerken. Hæld suppen omkring og pynt med stegt bacon crunch og timian.

♥ Laks – lægge i ovnfast fad på bagepapir. Sættes i ovnen ved 175 g i 15 min. Del i store tern og lægges dekorativt midt i den dybe tallerken. Hæld suppen omkring og pynt med jordskokkechips og purløg.

 

Server med godt brød – evt. ristet rugbrød – og nyd et glas CAVA til: https://www.cavabobler.dk/?product=cava-colomer-costa

 

Jordskokkechips

• 4 jordskokker
• 3 spsk. olivenolie
• 2 spsk. vand
• 1 tsk. havsalt

Skær jordskokkerne – skære knoldene af – snit i tynde skiver på et mandolinjern på den lange led. Bland olie og vand i en skål, og dyp jordskokskiverne heri. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, drys med salt, og bag dem ved 125 grader i 50-60 minutter.