Steak Tartar

pr. person:

  • 100 g tartar oksekød
  • 1 spsk kapers
  • 1 lille skalotteløg
  • 1 lille spsk dijonsennep
  • 1 æggeblomme
  • 1 spsk hakket estragon
  • 1 spsk olivenolie
  • Nogle dråber Worcestershire sauce
  • Salt, friskkværnet peber, 1 nip chayennepeber

Rør alle ingredienser sammen og form bøffen. Drys evt. med Nigellafrø.

Anret straks med kartoffelchips, tomat-jam og lidt grøn salat.

Tomat- Jam

  • 500 g tomater
  • ½ dl brun farin
  • 1 spsk æble eddike
  • ½ spsk frisk revet ingefær
  • ½ tsk salt
  • ¼ tsk knust spidskommen
  • 1/8 tsk røget paprika
  • 1/8 tsk knuste røde peberkorn

Tomaterne deles i mindre stykker lægges i en gryde sammen med øvrige ingredienser og koges indtil konsistensen er tyk. Afkøles.

Kartoffelchips

  • Tynde kartoffelskiver med skræl steges i olivenolie på panden. Drysses med salt.

 

Anbefalet cava:

https://www.cavabobler.dk/?product=dautor-antoni-gaudi