MUSLINGER & CAVA

 • 1 kg muslinger
 • 1 finthakket løg
 • 1 lille rød chili
 • 2 finthakket fed hvidløg
 • 2 dl hvidvin eller CAVA
 • 1 dl piskefløde
 • finthakket bredbladet persille
 • olivenolie
 • salt og peber

Muslingerne renses. Åbne muslinger kasseres, hvis de ikke lukker ved et let bank. Sauter løg, chili og hvidløg i olivenolie i en stor gryde til løgene er klare. Kom muslingerne i gryden, hæld CAVA eller hvidvin ved og vend rundt. Læg låg på og lad retten koge 5-10 minutter. Når alle muslinger er åbne – de der forsat er lukket skal kasseres – sies suppen fra i en mindre gryde. Skal koges ind til ca 1 dl, derefter tilsættes fløden og saucen smages til med salt og peber. Hæld saucen tilbage i gryden med muslingerne, tilsæt bredbladet persille og vend rundt. Anret muslingerne i dybe tallerkner, server håndskårne ovnbagte fritter til og gerne med en enkel grøn salat samt godt brød.

Håndskårne ovnbagte fritter

 • 1 kg kartofler
 • olivenolie
 • flagesalt

Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i stave. Vend i olie og salt. Bag i ovnen ved 200 grader 30-40 minutter til de er gyldne, sprøde og møre. Anret  og drys med lidt salt.

https://www.cavabobler.dk/?product=cava-colomer-costa