Dette EU økologi logo garanterer, at vinen er økologisk certificeret og skal findes på etiketten.

Økologisk vin er omfattet af samme kontrol som fødevarer, der markedsføres som økologiske. Økologi reglerne tillader ikke anvendelsen af konserveringsmidlet svovl, men svovl er nødvendig for at fremstille stabile vine, og at den pågældende vin smager ens i flaskerne. Derfor er det tilladt at anvende sulfitter som konserveringsmiddel, men indholdet er markant mindre end i konventionelle vine. Vinhuset skal selvfølgelig også dyrke efter EU´s regler om økologi og have tilkendt certificering før vinen må kaldes økologisk.

Flere og flere vinhuse omlægger driften til økologi –  af overbevisning og grundet efterspørgsel. De bruger ikke industrigødning og pesticider, men anvender mere naturlige og miljøvenlige bekæmpelsesmidler. Ikke alle går dog ikke hele vejen, men undlader certificeringen, så de i nødstilfælde kan bruge midler, som certificeringen ikke tillader, men så må de selvfølgelig ikke skrive, at deres vin er økologisk. Det gælder også for de vinhuse, jeg har i shoppen. Forespurgt svarer de, at de dyrker økologisk, men de har ingen certificering. Som jeg forstår det, er det kritiske tidspunkt for dem, der hvor vinstokken skal i vækst, og der kan blive anvendt midler, der ikke er godkendt i økologisk produktion, for at vinde over ukrudtet den ny plantede vinstok kæmper med, men når først planten bærer druer, anvender man økologiske principper.

Jeg har lige nu kun én cava med økocertificering –.https://www.cavabobler.dk/?product=cava-113-reserva-brut-nature. Jeg synes faktisk, at det er svært at finde rigtig gode og velsmagende økologiske cava, men jeg forsætter min søgen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dette EU økologi logo garanterer, at vinen er økologisk certificeret og skal findes på etiketten.

Økologisk vin er omfattet af samme kontrol som fødevarer, der markedsføres som økologiske. Økologireglerne tillader ikke anvendelsen af konserveringsmidlet svovl, men svovl er nødvendig for at fremstille stabile vine, og at den pågældende vin smager ens i flaskerne. Derfor er det tilladt at anvende sulfitter som konserveringsmiddel, men indholdet er markant mindre end i konventionelle vine. Vinhuset skal selvfølgelig også dyrke efter EU´s økologiregler og have tilkendt økocertificering før vinen må kaldes økologisk.Flere og flere vinhuse omlægger driften til økologi –  af overbevisning og grundet efterspørgsel. De bruger ikke industrigødning og pesticider, men anvender mere naturlige og miljøvenlige bekæmpelsesmidler. Ikke alle går dog ikke hele vejen, men undlader certificeringen, så de i nødstilfælde kan bruge midler certificeringen ikke tillader, men så må de selvfølgelig ikke skrive, at deres vin er økologisk.

Det gælder også for de vinhuse, jeg har i shoppen. Forespurgt svarer de, at de dyrker økologisk, men de har ingen certificering, og som jeg forstår det, er det kritiske tidspunkt for dem, der hvor vinstokken skal i vækst. Der bliver anvendt midler, der ikke er godkendt i økologisk produktion, for at vinde over ukrudtet den ny plantede vinstok kæmper med, men når først den bærer druer, anvender man økologiske principper.

Jeg har lige nu kun én cava med økocertificering –.https://www.cavabobler.dk/?product=cava-113-reserva-brut-nature. Jeg synes faktisk, at det er svært at finde gode og velsmagende økologiske cava, men jeg forsætter min søgenJ