CAVA & SIMREMAD

CAVA & PAPRIKASUPPE 1 løg 2 gulerødder 2 røde peberfrugter 3-4 kartofler olie 400 g skært oksekød i tern saft og revet skal af 1 økologisk citron 1 liter bouillon 1 dåse hakkede tomater 1 spsk. paprika 1/4-1/2 tsk. cayennepeber salt og peber hakket frisk basilikum...

CAVA & LILLET

CAVA & LILLET 3 dele Cava Brut eller Cava Brut Nature 2 dele Lillet hvid eller rosé 1 del dansk vand isterninger mynteblade eller limeskiver Læg isterninger i glasset eller kanden. Hæld kold Lillet og kold danskvand i og top op med kold Cava. Pynt med mynteblade...

MANGOSORBET MED CAVA

MANGOSORBET MED CAVA 2 modne mangofrugter saft fra 1 appelsin 2 spsk sukker 0.5 - 1 dl CAVA brut  https://www.cavabobler.dk/?product=reserva-brut-de-bruts Mangofrugtkødet blendes sammen med appelsinsaften og sukker - afslut med at hælde cava i. Kommes i form og sættes...

AGUA DE VALENCIA

AGUA DE VALENCIA 1 kande: 200 ml  friskpresset sød appelsinsaft 1 flaske kold CAVA BRUT        https://www.cavabobler.dk/?product=reserva-brut-de-bruts 50 ml vodka 50 ml gin sukkersirup (opløs 50 g sukker i 1 dl kogende vand) eller rørsukker appelsinskiver økologiske...

CAVA & HYLDEBLOMSTSAFT

CAVA & HYLDEBLOMSTSAFT 2-3 cl Hyldeblomstsaft 20 cl CAVA BRUT limeskiver mynte blade isterning Læg limeskive, mynteblade og isterning i glasset. Hæld hyldeblomstsaft i og top op med kold CAVA

ASPARGES & CAVA

Der findes et utal af opskrifter med asparges, men når det er sæson for asparges i Danmark, så vil jeg tilberede dem, som Aarstiderne anbefaler: “...tilberedt helt simpelt - dampet og vendt i smør med salt og peber evt. lidt høvlet parmesan”. Jeg serverer lækker,...

ØKOLOGISK CAVA

  Dette EU økologi logo garanterer, at vinen er økologisk certificeret og skal findes på etiketten. Økologisk vin er omfattet af samme kontrol som fødevarer, der markedsføres som økologiske. Økologi reglerne tillader ikke anvendelsen af konserveringsmidlet svovl,...

MUSLINGER & CAVA

MUSLINGER & CAVA 1 kg muslinger 1 finthakket løg 1 lille rød chili 2 finthakket fed hvidløg 2 dl hvidvin eller CAVA 1 dl piskefløde finthakket bredbladet persille olivenolie salt og peber Muslingerne renses. Åbne muslinger kasseres, hvis de ikke lukker ved et let...

CAVA & APEROL

CAVA & APEROL 6 cl Aperol 4 cl Cava Brut 2 cl Dansk vand 1 skive øko appelsin isterninger Hæld Aperol, Dansk vand og CAVA i glasset. Kom isterninger og en appelsin skive i. Sæt sugerør i og rør let rundt.  

FLOTTE BOBLER

Skyl dine cavaglas i varmt vand og undgå sulfo. Sulfo dræber boblerne! Lad ikke proppen springe af flasken, men lirk den af - gerne så der kun lyder et lille suk. Hold glasset på skrå, når du skænker cava op. Du får det bedste resultat ved at hælde langs siden af det...